Om dansommer

dansommer är en av Danmarks ledande och största förmedlare av semesterhus med kvalitet. Vi har mer än 35 års erfarenhet av uthyrning av semesterhus och stugor i Danmark, därför vet vi idag vad kvalitet och behov innebär i branschen.

Vår filosofi är enkel: Vi utgår från hyresgästernas, uthyrarnas och samarbetspartnernas behov.

Family on beach in Denmark

Uthyrning av semesterhus i mer än 30 år

Så har det varit sedan Niels Nymark 1976 grundade det företag, som då hette Jydsk Sommerhusudlejning och som senare, nämligen 1979, fick sitt slutgiltiga namn dansommer.

Startskottet utgjordes av 425 stugor över hela Danmark, en halvtidsanställd och en intensivkurs i tyska för VD. Verksamheten har efterhand vuxit till att erbjuda semesterhus och stugor över hela Europa.

Sol över dansommer

Haus in Dänemark

Jydsk Sommerhusudlejning bytte snart namn till det mera internationellt klingande namnet dansommer. Samtidigt fick dansommer sin karakteristiska logotype, den glada solen, som skiner och ler.
'Solen avspeglar ljus, glädje, värme, vänlighet, skandinavisk stil, semester och förväntningar. Och det är precis så vi önskar att våra kunder ska uppleva dansommer," berättar Niels Nymark som själv arbetade på bokningsavdelningen fram till 1990. Det personliga engagemanget har smittat av sig överallt på verksamhetens viktigaste resurs – medarbetarna.

dansommer "uppfinner" lyxsemesterhusen

Lika viktigt är det för dansommer att lyssna på kundernas behov. Under 1980-talet kom en tydlig tendens till ändrad efterfrågan på semesterhus, från enkla stugor för låga priser till kvalitetshus i högre prisklasser. Som följd av detta fick dansommer år 1985, som ett slags försök, 4 privata semesterhusägare att på den jylländska västkusten uppföra var sin lyxsommarvilla med uppvärmd inomhuspool.

Erfarenheterna från detta var entydiga. Folk var förtjusta över att kunna hyra semesterhus i Danmark med kvalitet. Lyxhus har sedan dess blivit ett kvalitetsbegrepp hos dansommer, som så att säga uppfann denna form av semester, och sedan dess har varit marknadsledare. Denna position har vi varit kapabla att behålla, eftersom vi fortfarande ser det som vår främsta uppgift att lyssna till kundernas behov.

Norge och Sverige med i katalogen

1991 gick dansommer in på den norska marknaden för kvalitetssommarhus, och från 1998 har kvalitetshus i Sverige, däribland flera med pool, blivit en del av våra produkter. dansommer har således exporterat poolhus-konceptet till Norge och Sverige, och allting tyder på att succén med uthyrning av lyxsommarhus i Danmark upprepar sig också på den norska och svenska marknaden, liksom dansommer från 2001 har kunnat erbjuda lyxiga semesterhus i en mängd andra länder i Europa.

dansommer i nya händer

2001 beslutade grundaren Niels Nymark sig för att sälja livsverket dansommer. Detta resulterade i att dansommer gick ihop med Novasol vilket innebar att Danmarks - men också Europas - största uthyrare av semesterhus blev ett faktum.

Sedan dess har dansommer hållit fast vid sin ledande position som uthyrare av kvalitets- och lyxsemesterhus. I samarbete med systerföretaget kan vi idag erbjuda över 33.000 semesterhus, stugor och lägenheter över hela Europa, och den glada solen ler fortfarande och med mer styrka över semesterlandet.

Vi hoppas du vill lära känna oss närmare – som hyresgäst till något av våra semesterhus. Vi på dansommer hälsar dig varmt välkommen till oss!