search

Hyr hus eller lägenhet i Italien

Italien är för många det ultimata resmålet att hyra semesterhus i. Att hyra hus i Italien möjliggör att verkligen komma nära resmålet och leva som italienaren gör.

Italien är för sanna livsnjutare och genom åren har turisterna vallfärdats hit för att njuta av landets skönhet, det milda och soliga klimatet, som ett av världens bästa, den goda maten och italienarnas smittande livsglädje och gästfrihet.

Italien rymmer också en otrolig rikedom av historiska byggnader, konstsamlingar, kyrkor, palats och vackra platser. I detta sydeuropeiska land kan konst, kultur och badsemester kombineras tillsammans på bästa sätt. Upplev allt detta genom att hyra hus i Italien. Du finner våra semesterhus i Italien från norr till söder.

Kända och mindre kända semesterorter i Italien

Några regioner där vi har semesterhus i Italien, som till exempel Toscana, är mer känt bland turister än andra. I Toscana hittar man en vacker natur, vinodlingar, olivlundar, cypresser, gamla kloster och medeltida fästningar.

Toscana är konstens vagga till alla tider, från etrusker-tiden till renässansen. Vi på dansommer kan erbjuda ett rikt utbud för dig som vill hyra semesterlägenhet eller semesterhus i Toscana. Du kommer inte närmare ett liv i Toscana än det du får genom att hyra hus under din semester här.

Även Ligurien, som är mer känt som Den Italienska Rivieran, är känt för sina härliga badstränder, vackra berg, strandpromenader omgivet av palmer samt inte minst en värld full av doftande, färgrika blommor. En härlig region att hyra semesterhus i Italien. Du har även möjlighet att hyra hus i Italien vid adriatiska havskusten som känns igen på sina barnvänliga sandstränder, pinjelundar, livliga badorter med en mängd restauranger, barer, diskotek och fristående butiker samt gondolernas stad Venedig.

Med ett semesterhus i den södra delen av Italien så bjuds du på fantastiska solnedgångar, citronlundar och platser som bland annat AmalfiCapri och Sorrento som är världsberömda för deras enastående vackra panoramautsikter.

Njut av semesterhus nära Italiens vackra natur

Överallt i Italien möts de som hyr semesterhus eller semesterlägenhet här av de mest fantastiska naturscenerna; höjder, berg med snötäckta toppar, gröna dalar, fruktbara slätter och frodigt lågland, mjuka kullar och skogsbeklädda höjder, små och stora öar, förtrollande sjöar, floder och glittrande azurblått hav. Det finns charmiga medeltida städer, moderna storstäder och bergsbyar. Naturmässigt har Italien allt och lite till.

Upplev detta du med genom att hyra hus i Italien.
Under en semester i ett semesterhus i Italien bör du naturligtvis besöka huvudstaden Rom.

Rom är fullt av antika ruiner, barock kyrkor och renässanspalats. Italien är också landet för gourmander och det italienska köket bjuder på många smakupplevelser. Alla känner nog till rätter som pasta, pizza och risotto, men det italienska köket har även härliga solmogna grönsaker och frukter, gott bröd såsom ciabatta och specialiteter som pesto, tryffel, carpaccio, minestrone, parmaskinka samt många goda viner.

Maten är en viktig del av det italienska livet och du som hyr semesterhus här ska givetvis ta del av den klassiska maten. Gå ut och ät på restaurang eller inhandla lokala råvaror och tillaga maten själv i ditt semesterhus. En fördel med att hyra hus i Italien är att du kan välja själv.

Uthyrning av semesterhus i härliga Italien

Passa på att hyra hus i stövellandet i söder, upplev den italienska atmosfären och få en bit av ’la dolce vita’. Hos oss på dansommer kan du som vill hyra hus i Italien välja bland tusentals semesterhus och semesterlägenheter över hela landet.

Alla våra semesterhus i Italien är privatägda vilket gör att du får en mer personlig semester och verkligen får uppleva landet på nära håll. Samtliga semesterhus och semesterlägenheter är dock inspekterade innan de tagits in i sortimentet som en trygghet för dig som gäst. Du kan söka efter semesterhus i Italien att hyra här på vår hemsida där du även kan boka direkt online.

Vi på dansommer hälsar dig varmt välkommen till oss för att hyra hus i Italien!