search

Hyr semesterhus eller lägenhet i Grekland

Grekland är ett av Europas populäraste resmål så varför inte uppleva landet genom att hyra semesterhus eller semesterlägenhet här? Ett semesterhus är en utmärkt bas för att komma närmare landet och dess kultur.

Att Grekland är populärt är inte utan grund. Landet kan nämligen erbjuda något för var och ens smak vilket du som väljer att hyra hus i Grekland kommer upptäcka. Metropoliska storstäder och paradisiska badbukter, frodiga bergsregioner med vackra utsikter och karakteristiska vita klippor, oliv- och pinjelundar, gyllene sandstränder, romanistiska laguner och kristallklart djupblått hav.

Här finns pittoreska småbyar med vita byggnader och grekisk atmosfär och luften doftar av apelsin och jasmin. Solen skiner från en molnfri himmel och stämningen är avkopplande. Kort och gott finns alla förutsättningar för en lyckad semester och du väljer att hyra hus i Grekland. Utöver våra semesterhus kan du även hyra semesterlägenhet i Grekland.

Vacker natur och massor av upplevelser i Grekland

Väljer du att hyra hus i Grekland så finns massor att uppleva. Grekland består av fastlandet, ett par halvöar och cirka 1 400 öar, varav knappt 200 är bebodda. Varje område har sin egen charm. Gemensamt för alla öar är dock att här kan man segla, surfa, snorkla och njuta av sol och bad nästan oberoende på vart man är.

I Grekland har den västliga civilisationen sina rötter. Här föddes demokratin, den västerländska litteraturen, konsten och de flesta vetenskaper. I antiken var Grekland hela världens mittpunkt och idag finns en mängd minnesmärken från historiska tider som imponerande byggnader, tempel, kloster och konstskatter över hela landet. En av de mest storslagna byggnaderna är Akropolis i huvudstaden Aten.

Aten är både en hektisk och kaotisk storstad och samtidigt oemotståndlig och charmerande. Om du kommer hyra hus på fastlandet i Grekland bör du ge huvudstaden ett besök. Våra semesterhus finner du både på fastlandet såväl som på många öar, däribland Korfu och Kreta

Utöver alla kulturella och historiska sevärdheter finns det många aktivitetsmöjligheter i Grekland. Hyr ett semesterhus eller en semesterlägenhet och testa på dykning längsmed kusterna, vandring, klättring, paddla kanot, windsurfing och ridning.

När man börjar bli hungrig kan man njuta av en vällagad grekisk måltid på en av de många bra restaurangerna eller tavernorna som ofta ligger på små sidogator eller vid hamnpromenaden med utsikt över solnedgången och fiskebåtarna.

Typisk grekisk mat är tzatziki, grekisk sallad, moussaka, färska skaldjur och grillad fisk. Väljer du att hyra hus i Grekland, kan du ju även tillaga dina måltider i ditt semesterhus. Det är bara en av alla fördelar med att hyra hus i Grekland.

Uthyrning av semesterhus i Grekland

Hos oss på dansommer kan du hyra semesterhus och semesterlägenhet i Grekland. Vårt utbud av semesterhus i Europa ökar hela tiden så hittar du inget hus att hyra idag, kan det mycket väl finnas ett imorgon.

Samtliga semesterhus och semesterlägenheter som vi hyr ut är kvalitetssäkrade och kan bokas direkt på vår hemsida. Du kan se alla tillgängliga semesterhus i Grekland genom att göra en sökning här på vår hemsida.

Du väljer själv vilka kriterier du vill att ditt semesterhus ska ha. Att hyra hus i Grekland passar alla - både vuxna och barn!