search

Hyr semesterhus eller lägenhet i Ungern

Det finns många bra skäl till att hyra semesterhus i Ungern för nästa semester. Landet är rikt på vacker och orörd natur med floder, kullar, stora sjöområden, berg med täta skogar, slätter samt ett spännande djurliv.

Dessutom vimlar det av varma hälsokällor och det finns kur- och eller termalbad nästan överallt. Hos dansommer kan du hyra hus i Ungern men du kan även hyra semesterlägenhet här hos oss. Som exempel har vi flertalet semesterbostäder för den som vill hyra semesterlägenhet i Budapest.

Vi erbjuder semesterhus för uthyrning på flertalet populära platser.

Kultur, historia och rekreation

Väljer du att hyra hus i Ungern kommer du nära ett land som har en tusen år gammal kultur, som är ytterst fascinerande där landets egna traditioner har både västliga och östliga kulturella påverkningar som har satt sina tydliga spår. Här finns minnen från det Romerska riket, byggnader från det 150 år långa turkiska herradöme, små medeltida kyrkor, praktfulla basilikor, borgruiner på bergstoppar och välbevarade slott.

Upptäck Budapest och Balatonsjön

Två av de mer populära platserna att hyra semesterlägenhet eller semesterhus i Ungern är Budapest och Balatonsjön. Budapest, Ungerns huvudstad är en av Europas vackraste städer tack vare sin belägenhet, där Donau floden skiljer det kuperade Buda från det platta Pest.

Hos dansommer kan du hyra semesterhus och semesterlägenhet i Budapest. Mitt i denna levande miljonstad finns grottor, varma källor och naturparker likaså kan man uppleva Europas största synagoga, en mängd historiska byggnader och arkitektoniska pärlor, teatrar, ölstugor och mysiga caféer där man kan passa på att njuta av det ungerska köket. En härlig stad att hyra semesterlägenhet.

Ungern är även ett perfekt semestermål att hyra hus för den som vill åka på sol- och badsemester då det finns flera stora sjöar i Ungern. Balatonsjön som är den mest kända sjön i Ungen och här har vi också semesterhus för uthyrning.

Balatonsjön är Mellaneuropas största sötvattensjö som har nästan en 200 km lång strandlinje och omringad av ett vackert landskap med vinodlingar och stämningsfulla städer. Medan sjöns södra sida har en barnvänlig strandstrand med grunt vatten, är norra delen omgivet av vulkanska berg.

En semester i ett semesterhus vid Balatonsjön i Ungern är uppskattat av hela familjen med både sol och plånboksvänligt klimat.

Uthyrning av semesterhus i Ungern

Hos oss på dansommer kan du hyra semesterhus i Ungern. Vi har även semesterlägenheter i exempelvis Budapest. För att se våra tillgängliga semesterhus i Ungern kan du göra en sökning här på vår hemsida.

Du kan också boka ditt semesterhus direkt här online. Genom att fylla i dina önskemål får du ett resultat av lediga semesterhus i Ungern som matchar dina sökkriterier. Att hyra hus i Ungern är ett utmärkt sätt att uppleva landet.

Vi på dansommer hälsar därför dig som vill hyra hus i Ungern varmt välkommen.

Se all inspiration