search

Hyr stuga eller lägenhet i Thüringen

I någon av våra stugor i Thüringen kan du få en härlig semester i Tyskland. Thüringen är en av de minsta regionerna i Tyskland och heller inte tätbefolkad. Detta innebär att du som ska hyra stuga i Thüringen kan få en stressfri semester i lugn och ro.

Regionen kallas ofta för ’vattenlandet’ då det här finns trevlig natur och många vackra skogar som bjuder in till vandringsturer. De många medeltida kyrkor, borgar, kloster och slott som finns här kan få det att kännas som man färdats bakåt i tiden.

Om du som hyr någon av våra stugor här är på jakt efter sevärdheter kan vi varmt rekommendera att du besöker kyrkan St Peter, som ligger vid rådhuset och har en spännande arkitektur.

En annan sevärdhet är slottet Christiansburg som med sin slottskyrka blev byggd under 1100-talet. Om du väljer att hyra stuga i Thüringen så bör du också besöka staden Weimar som ligger vid floden Ilm och har en speciell charm. Här har historiska personer som Goethe och Schiller bott.

Hyr du någon av våra stugor i Thüringen bör du också besöka huvudstaden i regionen, Erfurt, som är över 1250 år gammal och har en mycket välbehållen stadskärna från medeltiden. Vill du som ska hyra stuga i Thüringen få en lite mer aktiv semester så kan du besöka några av de marknader, marknadsfester och festivaler som arrangeras i regionen. Du kan även besöka många utställningar, museum, gallerier och parker som finns i regionen.

Här har du heller inte långt till kurbad och kurorter om du skulle känna för det under en dagsutflykt.

Se våra stugor i området genom att göra en sökning här på vår hemsida. Att hyra stuga för semestern är ett utmärkt sätt att komma nära resmålet och göra semestern lite mer personlig. Samtliga stugor som vi hyr ut är privatägda och kvalitetssäkrade.

Detta gör det tryggt att boka för dig som vill hyra stuga i Tyskland och ger dig samtidigt ett varierat utbud. Välkommen att hyra stuga i Thüringen i Tyskland genom oss på dansommer!