search

Hyra stuga Römö

Römö - Vadehavsön, som ligger nästan 10 km ute i Nordsjön på kanten av det brusande Vesterhavet och det livgivande Vadehavet - är det idealiska semesterstället för hela familjen och upplevs bäst genom någon av de stugor och semesterhus som finns här.

Semestern startar redan på turen över fördämningen, som förbinder Vadehavets största ö med fastlandet. Här märker du direkt, att den friska havsluften och den höga himlen har en förunderligt avkopplande inverkan på kropp och själ.

I hundratals år har människorna varit betagna i Römö vilket är en av anledningarna till att folk väljer att hyra stuga här. Först var det fiskarna och de välbärgade valfångarkaptenerna, som förde med sig mycket av sin rikedom hit. Man kan se spår av denna rikedom bland många av de fina Römögårdarna med imponerande dörrpartier. Så småningom kom fler och fler gäster till ön varje år.

Många av dessa återkommer år efter år. Siffrorna talar sitt efter språk. Det bor bara ca 700 personer året runt på Römö, men en sommardag stiger antalet till flera tusen. Många av gästerna bor i stugor och semesterhus.

Uthyrning av semesterhus på Römö

Römö ligger bara en liten båttur från tyska ön Sylt. På västsidan av Römö ligger en av Europas bästa badstränder, där man köra bil ända ner till vattnet. Förutom badlivets fröjder kan Römö locka med en mängd aktiviteter året runt, som bl a den årliga drakfestivalen - något som brukar roa både stora och små. Dansommer har ett stort utbud av stugor och semesterhus på Römö i Danmark.

Att hyra semesterhus i Danmark är det optimala sättet att uppleva landet tycker vi och många med oss. Du kan se alla våra stugor och semesterhus på Römö genom att göra en sökning här på vår hemsida. Om du hittar en stuga eller semesterhus som passar just dig och din familj, kan du boka det direkt online. Välkommen till oss på dansommer för att hyra stuga på Römö!

Hyra stuga Römö